15 dolog, amit a nagyon boldog emberek csinálnak

1. Leckékké változtatják a hibákat

Bármennyire is törekszünk a tökéletességre, a hibák elkerülhetetlen részei az életnek. Bár könnyű legyőzni magad, ha egy új munka nem sikerül, vagy ha egy kapcsolat szétesik, a hibázásból való tanulásra való összpontosítás segít abban, hogy a hibát valami produktívvá alakítsd. Ha valami elromlik, nézd meg annak lehetőségét, hogy fejlődj általa és válj önmagad még jobb verziójává.

2. Offline módba lépnek

A közösségi oldalakon való megszállottság mindannyiunk rossz szokása, de mások elképesztő ünnepeiről és finom desszertjeiről készült képek megtekintése semmit sem tesz érted. Állapodj meg magaddal, hogy minden nap 2 órát offline vagy – olvasol, felhívhatod egy barátodat, vagy akár csak lazsálsz -, szóal ne azt lesd, hogy mások hogyan élik az életüket, hanem legyél a való világban.

3. Nem fújják föl a kis dolgokat

Rossz napok történnek. Kávét öntesz a ruhádra, véletlenül elkésel vagy többet költesz a kártyádról . . . Rengeteg olyan eset van, amikor a harag, csalódás és szorongás teljesen ésszerű reakciók, de nem feltétlenül a végső reakcióid. Ha megtanulod elengedni azokat az apró dolgokat, amelyeket nem tudsz irányítani, akkor jobban összpontosíthatsz az élet pozitív aspektusaira. Míg ezek az apróságok csak az energiádat viszik, mindig van valami nagyszerű, ami jobban megéri az időt és energiát.

4. Kis kiruccanásokat terveznek

Még akkor is, ha nem engedheted meg magadnak a külföldi utazást, rengeteg pénztárcabarát módja van annak, hogy eljuss egy kicsit pihenni. Egy új kirándulóhely vagy étel megtapasztalása vagy egy ismeretlen város meglátogatása nagyszerű módja annak, hogy egy kis boldogságot hozzon az életbe. Akár egyedül, akár barátokkal, az utazás segít olyan emlékek létrehozásában, amelyeket soha nem fogsz elfelejteni.

5. Köszönetet mondanak

Köszönetet mondani egy egyszerű módja annak, hogy előre fizessünk, és mindenki napját egy kicsit boldogabbá tegyük. Egy mozgalmas nap közben is állj meg egy pillanatra, és legyél hálás az apróságokért. Lehet, hogy nem jön magától, de hosszú távon valóban növeli a boldogságot. Legyen szó egy barátságos pénztárostól a drogériában, vagy egy kollégáról, aki megvár a lifttel, hogy beugorhass, rengeteg lehetőség van arra, hogy megállj és értékeld az apróságokat.

6. Szünetet adnak maguknak

Az irodában hosszú órák eltöltése megerőltető, de van egy kis trükk, amely segít abban, hogy boldogabb és produktívabb legyél: tarts egy kis szünetet. Még ha saját ebédet is hoztál, lépj ki egy gyors sétára a tömb körül. Ha átmozgatos magadat és nem bámulod folyamatosan a képernyőt, mindössze 5 perc is felfrissülést hozhat. 

7. Játékká alakítják a teendők listáját

A házimunkát általában nem tartjuk szórakoztatónak, de vannak módok arra, hogy izgalmasabbá alakítsuk a munkát. A következő alkalommal, amikor takarítasz, állíts be egy telefon időzítőt 10 percre, és versenyezz az órával. 

8. Kapcsolatokat építenek

A barátságok fenntartása fontos része a boldog és teljes életnek. Függetlenül attól, hogy csak néhány közeli barátod van vagy nagy tásaságod, a kapcsolattartás és a barát, aki felvidít hatalmas különbséget jelenthet.

9. Nem hibáztatják a múltat

Ahelyett, hogy azon töprengesz, ami a múltban rosszul sikerült, a jövőbe tekintve tedd tartalmasabbá az idődet. Ha pozitív maradsz, és azon gondolkodsz, hogy mit tudsz elérni, akkor békét találhatsz azokban a dolgokban, amelyek korábban nem biztos, hogy jól mentek.

10. Tettetik, míg valósággá válik

Vannak napok, amik egyszerűen csak rosszul indulnak és semmi nem sikerül és attól a pillanattól kezdve, hogy felébredsz, tényleg csak ürügyet szeretnél találnin, hogy a takaró alatt maradhass. Ha nincs más választásod, mint felkelni és szembenézni a nappal, próbálj meg akarattal mosolyogni mindenhol és mindenen, míg meg nem érzed, hogy nem is olyan rossz ez a nap.  

11. Keresik a lehetőségeket

Ahelyett, hogy megvárnád, míg a lehetőség az öledbe pottyan, menj elébe, keresd. Kihívásnak érezheted ezt és bátorság is kell hozzá, de ha egyszer kockázatot vállalsz, legyen szó új álláskeresésről vagy egy ismerőssel randevúzásról, a végén jutalom vár.

12. Eleget alszanak, pihennek

Néhány extra óra alvás nagy előrelépést jelenthet. Ha rosszkedvűnek érzed magadat, vagy rossz az idő, vagy csak fáradt vagy, szundíts egy rövidet napközben és este időben feküdj le. 

13. Mozognak

Bár lehet, hogy egy maraton nincs a látóhatárodon belül, a fizikai aktivitás fontos része a boldogabb életnek. Az edzés endorfint szabadít fel, és segít a rossz hangulat elűzésében.

14. Őszinték

Azt mondják, hogy “az őszinteség a legjobb politika”, és ami az egészséget és a boldogságot illeti, ez nem is lehetne igazabb. A hazugság stresszt és szorongást okoz, és az élet túl rövid ahhoz, hogy hiteltelenül élj.

15. Nem hasonlítják magukat másokhoz

Mindenkinek megvan a maga útja az életben, és amikor elkezdi összehasonlítani a sajátját másokkal, akkor elvonja a figyelmet a személyes haladásról. Bár a féltékenységet nehéz legyőzni, de ha megtanulod elengedni azt, végső soron segít abban, hogy a saját sikereidre összpontosíts.

(Visited 173 times, 1 visits today)

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.