PNT Premier Magyarországon – De mi is az a Pozitív Neuroplaszticitás Tréning – PNT?

Nagy örömmel tölt el, hogy többen is felfigyeltek egy korábbi hírlevelemben meghirdetett a POZITÍV AGY – PNT PREMIERRE és érdeklődve kérdezik, miről is van szó.

Ehhez vissza kell ugranunk az időben 12 évet … éppen egy nagyon komoly betegségből próbáltam felépülni és minden eszközt megragadtam, hogy sikerüljön. Nem kímélve magamat különböző módszereket, alternatív terápiákat sajátítottam el és jutottam el végül a pozitív pszichológiához. Két éven át, napi szinten foglalkoztam a témával, olvastam a szakirodalmat és gyakorlatok sorát próbáltam ki magamon. Boldogságfokozó technikákat sajátítottam el és találtam ki újakat.

Mindeközben észre sem vettem, hogy hihetetlen fejlődésen és felépülésen mentem keresztül. A testem elkezdte követni az elmémet. Beíratkoztam az ELTE PPK Személyiség- és egészségpszichológia karának doktori iskolájába és a tanulmányaim során jöttem rá, hogy valójában mivel sikerült magamon (is) segíteni.

Agyam pozitívra hangolásával. Agyam áthuzalozásával. A pozitív neuroplaszticitás (PN) erejével.

Innen már egyenes út vezetett el engem Dr Rick Hanson PhD neuropszichológus PN kurzusaira, hogy megtanuljam tőle a módszert. Dr Hanson a tudatosan irányított neuroplaszticitás szaktekintélye világszerte, a Berkeley Egyetem USA tanára, az Oxford, Stanford és Harvard Egyetem meghívott előadója, számos híres könyv szerzője, mint pl a Buddha-agy, vagy a Sírjak vagy nevessek? című.

Számos tudományos vizsgálat és kutatás bizonyítja világszerte a módszer hatékonyságát, ahogy Dr Hanson is mondja:

“Ha van mentális változás, akkor idegi változásnak is KELL lennie, mert minden mentális tevékenység, beleértve a gondolatokat és az érzéseket is, idegi tevékenységet igényel.”

Így váltam hivatalosan professzionális, nemzetközi Pozitív Neuroplaszticitás tanárrá

Ezáltal jogot szereztem arra, hogy világszerte tanítsam a módszert és segítsek az embereknek megtanulni és alkalmazni a tudományosan megalapozott gyakorlatokat és így neked is

„újrahuzalozni az agyadat, megváltoztatva a reakcióidat, érzéseidet és viselkedésedet. Ezek a gyakorlatok tartós eredményt adnak a boldogság, a rugalmasság, a béke és a belső erő terén, hiszen az agyad megváltoztatásával megváltoztathatod az életedet jó irányba“.

Gondolataink képesek megváltoztatni az agyunk szerkezetét. Minden, amit teszünk, kapcsolatokat hoz létre az agyunk hálózatán belül, és minél többször ismétlünk valamit, annál erősebb lesz ez a kapcsolat. Ezek a kapcsolatok irányítják reakcióinkat, érzelmeinket, viselkedésünket és általános jólétünket. Azzal, hogy megtanulod erősíteni a pozitív kapcsolatokat, megváltoztathatod az agyadat, hogy pozitívabb legyen és ezáltal pozitív változás indul el életedben.

Mindezt egy nagyon élvezetes, 18 órás, empirikus kutatásokon alapuló, gyakorlatorientált workshopon tesszük, amit PNT = Pozitív Neuroplaszticitás Tréning néven hirdetek meg először Magyarországon 2022 szeptemberére.

Hogy neked mire jó ez hétköznapi nyelven? Arra,

  • hogy ne élj félelemben,
  • hogy meg tudj bírkózni a stresszel,
  • hogy ne árasszon el a sok, automatikus, negatív gondolat,
  • hogy ne a múlton rágódj
  • hogy örömteli gondolataid lehessenek
  • hogy jobb legyen a hangulatod és a teljesítményed
  • hogy hosszú távú pozitív változást érj el életedben
(Visited 168 times, 1 visits today)

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.